הדרכות קפה
סופרימו איכות של קפה
קפה
כדי לקבל ספל קפה מושלם ואיכותי פולי הקפה הם מרכיב חשוב ביותר שמירת פולי הקפה בתנאים מתאימים וקלייתם ברגש ואכפתיות הם גורם ראשוני להתמכרות מהלגימה הראשונה . אנו בסופרימו קפה בוחרים פולי קפה הגדלים במטעים באיזורים שונים של כדור הארץ בין היתר- ברזיל, גוואטמלה, אתיופיה, קוסטה ריקה, אינדונזיה, וקולומביה. פולי הקפה הנרכשים על ידנו נבחרים בקפידה הפולים עוברים תהליך סינון קפדני שבסיומו הפולים עוברים לתהליך הקליה שנערך בתנאי מעבדה קפדניים ביות המאפשרים לנו לפקח על מוצר אחיד שבסופו של יום נוכל לתת ללקוח את התערובת המושלמת והאחידה לאורך זמן .
ערביקה
הזן החשוב וגם הנסחר ביותר בעולם המניב פולי קפה ברמה גבוהה הגדלים באיזורים טרופים ובגבהים של 800 עד 2000 מטר זן הערביקה הינו זן עדין שמושפע משינוי אקלים הזן מכיל כ- 50% מכמות הקפאין אותו מכיל זן הרובוסטה ובדרך כלל בעל ארומה מאוזנת וטעם חמוץ מתוק ומחירו ועלות הייצור של פולי הערביקה גבוהים ממחיר הרובוסטה
רובוסטה
כשמו כן הוא robusta – חוסן ושם זה ניתן לו בשל חסינותו של הזן מפני מחלות ותנאי אקלים קשים . זן הרובוסטה גדל בגבהים של 200 עד 600 מטר ופולי הקפה המופקים ממנו מאופיינים בטעמים חזקים וסמיכים פולי אלו מתאימים להכנה וייצור משקאות נס קפה למנייהם וכתוספת לאיזון תערובות המכילות ערביקה
- קפה -
קפה הוא שם כולל למספר משקאות חמים וקרים, המבוססים על תמציות שמנים אתריים, המופקים מפולי צמח הקפה. התמציות מופקות מן הפולים על ידי קלייתם וטחינתם של הפולים, וחליטה או בישול של האבקה המתקבלת במים. משקאות הקפה ידועים כמעוררים, בעיקר בגלל הקפאין המצוי בפולים.
מהו סוג הקפה שאתם הכי אוהבים?
בחירת פולי הקפה שמהם מפיקים את המשקה האהוב, משפיעה באופן ניכר על איכות הקפה, על טעמו ועל הארומה שהוא מפיץ.
פולי הקפה, הינם עולם שלם, הכולל זנים רבים בטעמים שונים, מהם ניתן להפיק תערובות קפה מיוחדות. רובוסטה וערביקה הם שני זנים איכותיים, ונפוצים מאוד בעולם. כל אחד מהם בעל איכויות אחרות וכל אחד כולל תתי-זנים רבים בתוכו.
בניית תערובת קפה
בניית תערובת קפה מאוזנת ואיכותית אינה משימה קלה כלל וכלל. למשימה זו יש לחפש ברחבי העולם את סוגי הקפה הנראים מתאימים. מתוך אלו יש לברור את תתי הזנים המתאימים ביותר לתערובת לקבלת הטעם והתכונות הרצויות : עדין, מורכב, שטוח מריר וכו'. תהליך זה יכול להמשך מספר חודשים רב ולצרוך סכומי כסף גדולים.
אנו, בקפה סופרימו, השקענו זמן וממון רב, ניסיון של שנים ואת כל הידע והמסורת השייכים לבית הקלייה הראשון בארץ לקבלת התערובות של סדרת המוצרים החדשים שלנו של קפה שחור ואספרסו.
תהליך טעימת הקפה נקרא "CUPPING" מהמילה "CUP" ספל באנגלית וישנם אנשים שבדומה לטועמי יין או ויסקי זה הוא עיסוקם. אנשים אלה הם אלו האמונים על ייצרת תערובות המתאימות ביותר לקהל היעד.
סוגי קפה מסוימים מורכבים מזן אחד בלבד ואחרים הם תערובת. בסוגי קפה מזן אחד נקבל את תכונותיו של הזן במלואן לטוב ולרע ואילו בתערובת אפשר לאזן תכונות דומיננטיות, אחוז קופאין, מחיר וכו' לקבלת קפה הקולע לטעמו של קהל צרכנים רחב יותר לדוגמא.
הטחינה – לכל סוג קפה הטחינה האופטימאלית המתאימה לו. הטחינה תלויה באופן בו נחלט הקפה (חליטה קצרה, ארוכה), לחץ המים, ומגוון התכונות שאנו רוצים להפיק ממנו. ככל שהטחינה דקה יותר כך שטח הפנים של הגרגרים הנחלטים גדול יותר.
קפה שחור (בוץ, טורקי ) – קפה שחור נחלט ללא לחץ אלה רק על ידי מגע עם המים. לכן הטחינה המתאימה לסוג זה היא הדקה ביותר מבין סוגי הקפה להגדלת שטח פני הגרגרים.
אספרסו – בהכנת קפה אספרסו אנו מעוניינים בחליטה מהירה יחסית, (20-25 שניות), בטמפרטורה של 88-92 מעלות ולכן טחינה דקה תתאים לקפה מסוג זה. על הגרגרים להיות דקים מספיק לקבלת מיצוי וזרימה טובה אך לא קטנים מידי שלא "יתקעו" וישרפו את הקפה. טחינה של קפה אספרסו עבה מעט יותר מזו של קפה שחור אך דקה מזו של שאר סוגי הקפה.
פילטר – בהכנת קפה פילטר אנו מעוניינים בחליטה ארוכה יחסית, היות והגרגרים המתערבים עם המים החמים עוברים דרך פילטר המעכב את החליטה. לכן יש צורך בחליטה בינונית עד עבה. לקפה פילטר הטחינה העבה ביותר מבין סוגי הקפה.
מקינטה – משך מיצוי ארוך יחסית ולכן נשתמש בטחינה בינונית (מעט עבה יותר מזו של האספרסו). המקינטה מפעילה לחץ של 1 אטמוספרה מה שמאפשר חליטה טובה ואיכותית של הקפה.